Thursday 24 November 2011

Event of the weekend: Moda Tendintelor - Workshop cu Ovidiu Buta

Universul DallesGo este un proiect cultural de anvergură care introduce metode contemporane în zona cursurilor profesionale. Ediţie cu ediţie, am creat un produs de top, cu profesori care excelează în domeniile lor şi se bucură de recunoaştere publică. Profesionişti cu cariere exemplare îşi oferă, în cadrul cursurilor, disponibilitatea de a transmite mai departe secretele meseriilor lor.

În noiembrie Universul DallesGo îşi deschide larg porţile pentru o nouă serie de proiecte profesionale, în care sunt incluse şi workshopuri pe diverse teme fashion, adunate sub titlul GO FASHION!

Primul workshop - MODA TENDINŢELOR - va fi susţinut de către Ovidiu Buta, considerat de presa de specialitate ca fiind unul dintre cei mai buni profesionişti din domeniu, un adevărat lider de opinie în lumea modei.

Experienţa profesională a lui Ovidiu Buta cuprinde tot ce înseamnă stilism de modă pentru reviste fashion de top. Este redactorul şef al celui mai vizionat website de fashion de la noi, www.fashionandbeauty.ro, ocupă poziţia de director de modă al revistei GQ, este autorul şi co-autorul a două cărţi de specialitate apărute la Editura Polirom (Victima modei, 2006, şi Bărbatul şi moda, 2009, cea din urmă scrisă alături de Adina Nanu), semnează costumele pentru nenumărate spectacole de teatru, participă în mod constant în emisiuni specializate alături de designeri renumiţi (mare parte dintre aceştia, descoperiţi şi susţinuţi chiar de el). Deşi nu îi place să fie considerat un trend-setter, influenţa sa în moda autohtonă, este mai mult decât vizibilă - este un fapt de netăgăduit.

Aşa cum îl descrie Adina Nanu, reputat critic de artă, "Ovidiu călătoreşte mult, este mereu la curent cu ce se poartă la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede dacă moda mai trăieşte sau trage să moară, constată ce victime a mai făcut, vine cu idei proaspete, verifică intuiţii şi teorii".

În cadrul workshopului MODA TENDINŢELOR, vei descoperi de la Ovidiu Buta de ce noul are cele mai semnificative valenţe în industria fashion şi îţi vei forma o viziune de ansamblu asupra caracterului acestei industrii creative şi dinamice.

Vei afla despre modul în care funcţionează birourile de stil, cum se conturează o tendinţă, cum se răspândeşte ea, cum ne afectează viaţa şi vestimentaţia. Vei descoperi cum lucrează fashion designerii cu cataloagele de tendinţe pentru a-şi realiza colecţiile. Şi, cel mai important, înveţi cum să alegi informaţia corectă şi cum să o foloseşti în favoarea ta, care sunt tendinţele sezonului şi ce funcţionează pentru tine.

Workshopul MODA TENDINŢELOR durează trei ore (la care se adaugă o oră de Q&A) şi este găzduit în Sala DaVinci din Palatul Universul, clădire bucureşteană cu moştenire istorică şi culturală, ridicată la iniţiativa directorului Stelian Popescu (1875 - 1953), care a dorit să creeze un sediu modern pentru ziarul Universul, la acea perioadă, cel mai titrat ziar din România. Sala DaVinci se transformă, astfel, în locul de întâlnire al oamenilor creativi şi pasionaţi, al celor care îşi doresc să fie în pas cu moda, cu arta, şi cu tot ceea ce presupune ideea de contemporaneitate.

Participarea la workshop costă 250 lei.

Confirmarea participării se face la adresa de email info@dallesgo.ro şi la numărul de telefon 0769 041 711.

3 comments:

  1. Sunt doar pe 26 nov sau se fac in fiecare saptamana?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Acest workshop se va tine numai sambata asta.

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)