Tuesday, 6 March 2012

PornORGraphy by Florin Dobre


Florin Dobre s-a nascut a doua oara!

Aceasta se pare ca este opinia celor care au asistat la prezentarea noii colectii masculine semnata de designerul Florin Dobre.

Evenimentul a avut loc in seara zilei de 29 februarie, la Fratelli Studios, o locatie reprezentativa prin eleganta si modernitatea sa, ce a continuat seria ascendenta a locatiilor in care s-au desfasurat showurile sale. Sala special amenajata pentru prezentarea noii sale colectii masculine a gazduit peste 400 de persoane.

Colectia este destinata sezonului de toamna-iarna 2012-2013. Pe podium au fost prezentate 22 de tinute masculine, exceptie facand singura tinuta feminina, ce a adus in prim-plan o piesa vestimentare inedita: sacoul-corset.

Pentru realizarea colectiei au fost folosite materiale precum lana, stofa, pielea ecologica, pielea naturala si blana de vulpe. Croiala este una moderna, caracteristica creatorului, cu sacouri cambrate ce urmeaza linia corpului. Pantalonii slim se regasesc si in aceasta colectie, insa piesa-vedeta este pantalonul clasic, putin evazat. O alta inovatie in moda masculina, prezenta in seria sa de creatii, este salopeta-corset. Fracul, intr-o varianta reinterpretata, este si el readus in atentia publicului. Paleta cromatica este din nou dominata de non-culori, combinate cu nuante puternice de albastru si rosu.

Influentele punk, resimtite inca de la prima sa colectie, sunt prezente si in creatiile actuale, tintele si accesoriile metalice putand fi admirate pe sacourile si fracurile recent realizate. In plus, curelele si hamurile de piele, cu inele metalice, inspirate de accesoriile sado-masochiste, condimenteaza tinutele.

Palariile, incaltamintea si toate accesoriile poarta de aceasta data semnatura designerului, fiind realizate in colaborare cu ateliere specializate, sau de acesta personal.

Mereu aflat pe urma personajelor care l-au influentat, de aceasta data creatorul a ales sa ne prezinte o evolutie a sex-simbolurilor masculine, a unor barbati care vor ramane in istorie pentru stilul si cuceririle lor.

In timpul defilarii modelelor, pe un ecran de dimensiuni remarcabile, au fost proiectate imagini cu manechinele ,imbracate in tinutele pe care le-au prezentat pe podium, insa in ipostaze inedite.

Filmul proiectat a fost realizat de Urban Friends Republik - Alex Gelehrter, Creative producer and Director, si Ionut Staicu, Director of Photography.

Calitatea prezentarii a beneficiat de experienta unora dintre modèle, care au lucrat pentru mari case de moda, precum Lanvin, Vivienne Westwood, Paul Smith sau Louis Vuitton.2 comments:

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)