Friday 13 January 2012

Inspirational style- Oana Zidaru

In fotografie poarta : rochie vintage anii `50, manusi vintage, cercei vintage Swarovski, pantofi mini PRIX, curea no name

1.Care este stilul tau vestimentar?

De cele mai multe ori ma regasesc in stilul retro, insa nu am un singur stil vestimentar si asta pentru ca imi place mult prea mult diversitatea ca sa ma limitez la un singur lucru.

Este simplu sa ai un singur stil vestimentar, mai ales din punct de vedere al bugetului pe care il investesti in garderoba, insa mie imi plac lucrurile complicate la acest capitol. M-as enerva teribil daca cei din jurul meu ar putea sa anticipeze cum o sa ma imbrac de fiecare data. Imi place sa surprind, sa vin mereu cu ceva nou, sa ma reinventez periodic.

2.Ce te inspira?

Lucrand ca redactor sef la Diva Hair.ro, revista de moda si frumusete, sunt mereu conectata la tot ce inseamna fashion. Inspiratia o gasesc, cel mai des, in colectiile designerilor, in aparitiile vedetelor pe red carpet, in anumite personaje de film si... in trecut, in stilul anilor `20 (moda flapper), `50 (toata ideea de perfect housewife, pin-up girls, rochiile conice ¾, polka dots etc.) si `70 ( stilul hippie care a dus, in prezent, la boho chic).

3.Care este piesa ta favorita din garderoba?

Am stat destul de mult sa ma gandesc la raspunsul acestei intrebari si mi-am dat seama ca eu ma leg “sentimental” mai mult de accesorii. Daca ar fi sa numesc, totusi, o piesa vestimentara as spune o geaca neagra, scurta, din imitatie de piele de la H&M. A fost una dintre cele mai smart achizitii de pana acum (iar cand fac smart-shopping am cele mai mari satisfactii) pentru ca investitia a fost mica si s-a dovedit a fi extrem de versatila. O port si acum, iarna, cu veste din balana si poncho-uri. Acest gen de achizitii imi intaresc mereu convingerea ca, daca esti o fire creativa, nu trebuie sa investesti o avere in garderoba pentru a fi bine imbracata.

4.Ce magazine si ce designeri preferi?

Magazinele din care cumpar cel mai des sunt H&M, New Look si, mai nou ASOS. H&M-ul imi place pentru ca de aici reusesti sa-ti cumperi piese vestimentare si accesorii care respecta 100% tendintele actuale dar la preturi mai mult decat accesibile. Nu sunt singura care ii adora (drept dovada - cei peste 9 milioane de fani de pe Facebook-ul lor) asa ca, pentru a evita „uniforma” incerc sa nu-mi cumpar piesele statement. Le aleg mai mereu pe cele simple, versatile, pe care sa le transform apoi cu ajutorul accesoriilor astfel incat, la final, outfitul sa aiba o nota de originalitate. New Look-ul il prefer pentru accesorii (gentile sunt superbe) iar Asos-ul este asul din maneca, de unde imi achizitionez cele mai interesante accesorii.

Alte doua magazine care imi plac, si unde gasesc mereu lucruri interesante, sunt Hatu si Tranio din Pavilionul H. Faptul ca printre brandurile de unde isi iau marfa se numara: Asos, Top Shop sau River Island este un motiv suficient de bun sa-mi fac timp si sa trec periodic pe acolo.

In ceea ce priveste designerii prefer sa vorbesc (de aceasta data) doar de cei romani pentru ca, inainte de toate, traim in Romania, despre cei internationali vorbeste toata lumea (despre ai nostri vorbesc prea putini) si, nu in ultimul rand, pentru ca este important sa ne promovam valorile de cate ori avem ocazia. Asa ca, in topul preferintelor mele sunt:

- Maria Lucia Hohan pentru ca ma regasesc in creatiile ei diafane in toate nuantele acelea pudrate;

- Iris Serban pentru ca rochiile ei amesteca feminitatea cu senzualitatea exact asa cum imi place mie;

- Anca si Silvia Negulescu – pentru ca imi satisfac fetisul pentru piele si imi dau „portia” de bad girl;

- Raluca Mihalceanu – pe care am intalnit-o, pentru prima data, anul trecut la targul de moda Pret a Porter din Paris si care m-a fermecat cu tinutele nude diafane.

- Natalia Vasiliev m-a impresionat la ultima editie a galei Avanpremiere. Colectia ei a fost extrem de creativa iar croiul rochiilor futurist, feminin si seducator in acelasi timp.

- In materie de accesorii nu am cum sa nu o apreciez pe Kristina Dragomir. Face o treaba fantastica si, daca as putea, as cumpara fiecare palarie pe care a realizat-o vreodata! Este, pur si simplu, geniala!

5.Care sunt tendintele tale preferate din sezonul FW 2011-2012?

Am inceput sa ador atat piesele vestimentare cat si accesoriile din blana: vestele si in mod special gulerele. Ma bucur ca au reusit sa rupa bariera stilului elegant astfel ca putem, in prezent, sa le asortam la cele mai interesante tinute smart-casual. Chiar astazi am purtat un guler din blana artificiala, fuchsia, si m-am simtit extraordinar. Am fost o pata de culoare in tot acest peisaj gri de ianuarie...

6.Ai un fashion icon preferat?

Nu am doar un fashion icon ci si un ideal de frumusete feminina: Dita Von Teese. Ma regasesc in stilul ei. Sunt perfectionista si poate de-asta imi si place atat de mult de ea. Nu tin minte sa fi fost prinsa vreodata, de paparazzi, pe picior gresit. Dita arata bine oricand: in aeroport, cand merge la sala... iar la evenimentele cu red carpet nici nu mai vorbim. Ceea ce apreciez si mai mult la ea este faptul ca se ocupa singura de make-up si hairstyle iar asta o ridica si mai mult in ochii mei.

7.Cum ai interactionat pana in prezent cu lumea modei?

Aici ar fi multe de spus. Tot prin natura jobului interactionez destul de mult. Ne implicam, constant, in promovarea designerilor romani. In 2011 Diva Hair a fost singura revista online, pentru femei, prezenta la targul de moda Pret a Porter Paris pentru a lua „la cald” impresiile designerilor romani, prezenti la eveniment intr-un numar destul de mare.

De doua editii sustinem Avanpremiere care este, din punctul meu de vedere, cel mai important eveniment de moda din Romania. La ultima editie am fost chiar parteneri. Am transmis live toate prezentarile Diva Hair fiind singurul site care a facut asta.

Nu in ultimul rand sustinem moda strazii. Tot anul trecut, in colaborare cu Diva, am lansat Comunitatea Fashionistelor - prima aplicatie, din .ro, in care fetele pasionate de moda isi pot posta fotografiile cu tinute, facandu-se astfel remarcate prin propriul stil vestimentar. Tot aici am postat, in 2011, fotografii de street style atat din timpul saptamanii modei de la Paris cat si de la Londra care pot fi adevarate surse de inspiratie atunci cand vine vorba de alegerea outfiturilor de zi cu zi.

In linii mari asa am interactionat, in 2011, cu moda autohtona si nu numai, insa 2012 va fi, cu siguranta, unul si mai interesant caci imi place, de la an la an, sa ma autodepasesc.

8.In final, spune-ne un truc vestimentar.

Atunci cand vine vorba de trucuri vestimentare eu apelez la accesorii. Asa ca sfatul meu este: „Investiti in accesorii, cu adevarat deosebite, si va veti face remarcate!”

Blogul Oanei il puteti urmari aici

2 comments:

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)