Monday 7 November 2011

Inspirational style - Iulia Romana Pop


1.Care e stilul tau vestimentar?

Eu inca merg pe ideea ca "a defini inseamna a limita" asa ca mi-e destul de greu sa stiu cu exactitate care e stilul meu. Pot spune doar ca am inceput sa devin preocupata de haine si moda la inceputul clasei a 9a (adica acum aproape 4 ani) si de atunci felul in care ma imbrac a trecut prin severe transformari. Nu cred ca e ceva ce nu am incercat sau nu as incerca. Atata timp cat dimineata, cand plec din casa, ma simt increzatoare si se gaseste cel putin o persoana care sa spuna ceva despre outfitul meu (fie ca il complimenteaza, fie ca spune ca nu-i place) eu consider ca e bine :)

2.Ce te inspira ?

Intotdeauna am fost fascinata de ideea de "inspiratie". Sentimenul acela incredibil pe care il ai cand gasesti un lucru sau idee care rezoneaza cu tine mi se pare extrem de frumos. Ma inspira foarte multe: blogurile, arhitectura, familia mea, prietenii, piesele de teatru,unele citate, cartile pe care le citesc si nu in ultimul rand siteul stylelikeu.com. Incerc sa fiu cat mai receptiva la lucrurile care mi se intampla pentru ca nu se stie niciodata de unde iti pot veni ideile :)

3.Care e piesa ta favorita din garderoba ?

Grea intrebare :) Eu sunt obsedata de sacouri (am peste 30) si am cateva care imi plac chiar foooarte mult. Si mai am doua geci de piele vintage cumparate de la niste magazine secondhand cu 50% reducere din Hunedoara, pe care inca nu le-am purtat dar imi place la nebunie sa le vad de fiecare data cand deschid dulapul.

4. Ce magazine si ce designeri preferi?

Magazinele Second-Hand sunt clar preferatele mele. Cand gasesc o piesa care imi vine ca turnata si e si super ieftina ma bucur mult mai mult decat atunci cand trebuie sa strang bani ca sa imi permit sa imi iau ceva ce am vazut in magazine scumpe. Cred ca asta se trage din familie pentru ca de cand ma stiu ai mei gasesc piese foarte tari la SH-uri si niciodata nu am avut complexe legate de asta. Cat despre designeri, Jeremy Scott este si va ramane my one and only.

5. Care sunt tendintele tale preferate din sezonul FW 2011-2012?

Pentru ca tendintele se schimba atat de des si rapid si consumatorismul e foarte incurajat, eu nu imi permit si nici nu vreau sa imi permit sa tin pasul cu ele. Tot ce pot sa spun e ca imi place TENDINTA designerilor romani de a fi prezenti la tot mai multe evenimente de profil din strainatate, lucru care ma face foarte mandra ca m-am nascut aici :)

6.Ai un fashion icon preferat ?

Pentru ca o persoana sa devina pentru mine un "icon" trebuie sa ma influenteze mult mai mult decat modul in care se imbraca. Stiu ca lumea tinde sa numeasca tot felul de celebritati pe post de fashion iconuri, dar precum am spus si la prima intrebare, persoanele cele mai interesante le gasesc pe stylelikeu.com si pe alte bloguri de moda (vezi si : leblogdebetty , florasblogg.se sau fashion-nerdic.com)

7.Cum ai interactionat pana in prezent cu lumea modei ?

"Lumea modei" e un termen asa de vast incat nici nu stiu daca ce am facut eu pana acum are vreo tangenta cu acesta. Dar totusi, cea mai mare realizare pe care am avut-o datorita bloglului meu este obtinerea de acreditari pentru Cluj Fashion Week 1 si 2, lucru care m-a bucurat enorm la vremea respectiva. Oricum, sper ca pe viitor moda sa nu ramana doar o pasiune de a mea exprimata pe o platforma vituala , ci sa se concretizeze si in alte moduri - aparitii in reviste, colaborari cu diferite siteuri, etc.

8.Un truc vestimentar ?

Mereu cand esti pe punctul de a cumpara ceva intreaba-te " Oare chiar imi place cu adevarat?". Daca eziti mai mult de 5 secunde, nu-l cumpara. Inconjoara-te si imbraca-te doar cu lucruri care iti dau o stare de bine pentru ca altfel, iti compromiti potentialul.

Ii puteti vizita blogul aici

3 comments:

  1. Very cute outfit. I especially love the cropped jean jacket with the leopard print pants.

    ReplyDelete
  2. Nice style!!

    Kisses from pepa:X
    http://therubberdoll.com/

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)