Friday 25 November 2011

Cariere fashionable 1 - Andreea Inankur

,,Cand cineva ma intreaba 'ce job ai?' imi place sa spun ca sunt libera sa traiesc frumos! “


(foto Edi Enache)


1.Ai pus bazele unuia dintre primele blog-uri din moda romanesca, actualul Alomoda, cum a pornit totul?
O mare pasiune si mult timp liber, pe malul marii mediterane, acum 4 ani. Acum s-a schimbat peisajul: un job in domeniu si putin timp liber, in jungla urbana a Bucurestiului.

2. Ce a urmat?

A urmat cresterea Alomoda . Pentru ca fiind printre primele bloguri este relativ usor sa vii cu idei noi si sa stabilesti tendinte in domeniu. Tocmai pentru ca a fost o noutate, AloMoDa s-a bucurat de interesul si sprijinul designerilor romani, dar si a oamenilor din moda. De aceea, ne consideram norocoase si recunoscatoare - avem o comunitate mare de cititori si notorietate.

Legat de alte proiecte, cand m-am intors in tara am lucrat la Media Pro Interactiv, fiind in echipa intrefete.ro, dar si colaborari cu fashion&beauty, Ideal Mariaj, aparitii si interviuri in reviste.

3.Stim ca ai lucrat si pe partea de styling, ce colaborari ai avut?

Pe partea de stilizare am 'imbracat' cateva artiste - memorabila si draga sufletului meu fiind INNA - in 2009, sedinta noastra foto fiind coperta single-ului Amazing, vizual pentru afise, bilboard-uri prin orase europene anuntandu-se concertele Innei. Sincer, nu agreez sa lucrez cu artisti pe partea de stilizare ca un job full time. Ei vad in stilist un 'asistent' care are obligatia sa le aduca de la magazine hainele preferate. Nu exista respect pentru acest job. Ceea ce mi-a facut placere a fost stilizarea unei artiste canadiene in vara pentru un clip. Atunci, producatorul - care lucrase cu Usher - chiar a spus: "faci ce vrei!", rolul artistei fiind doar sa cante si sa-si poarte hainele cu atitudine.

Long story short, dupa cum spune un prieten drag cand ne intindem la vorba: acum sunt in moda pe partea de consultanta PR impreuna cu Adriana. Dar o facem in cel mai fun mod, alegandu-ne noi cu cine lucram si nefacand nici un fel de compromis. Cand cineva ma intreaba 'ce job ai?' imi place sa spun ca sunt libera sa traiesc frumos!



4. Sa revenim la Alomoda, povesteste-ne putin despre conceptul de Alo chic meet.
Eu am locuit in afara tarii pana in aprilie 2010. Cand am ajuns acasa am gandit AloChic Meet ca o reuniune intre cititoarele AloMoDa. Chiar vroiam sa cunosc fetele care comentau pe blog si ne citeau. Prima editie de la Idelier Concept Store a fost un real succes, cu P&G Beauty partener, giftbag-uri, drinks de la Campari, 60 de prietene AloMoDa printre piese vestimentare si accesorii semnate de designeri romani.

Mai mult, pe langa ideea reuniunii, sub pretextul ‘hai sa ne cunoastem si sa bem ceva’ a fost si oportunitatea de a va aduce in concept store-urile in care designerii romani au piese vestimentare. Sa le analizati, sa intoarceti eticheta, sa discutati in liniste si sa va faceti o impresie despre ele, luand contact direct cu designul romanesc.

5. Inafara de Alo chic meet ce alte proiecte ai desfasurat impreuna cu Alo moda si ce urmeaza?

Mai avem proiectul AloChic Projects: AloChic Diary, AloChic Pumps si AloChic Dress - sunt proiecte in editie limitata concept AloMoDa si semnate/produse de artisti si designeri romani. AloChic Diary a fost o agenda personalizata cu Moara de Hartie, AloChic Pumps o pereche de pantofi in 2 culori produsi de Pixie Shoes, iar AloChic Dress - 5 rochii semnate de catre George Neagu special pentru AloMoDa. Au fost multe idei care nu s-au materializat, sunt si mai multe pe care le omoram din fasa, dar sunt si altele carora le vom da viata in viitor.

6. In prezent te dedici proiectului Genuine.ro, povesteste-ne despre acest concept.
Genuine.ro este un cadru organizat de expozitii cu vanzare pentru designerii romani. Va fi sustinut, speram noi in cel mai scurt timp, si de o platforma online dedicata tot lor.
Imi place sa cred ca Genuine.ro va ajunge la un moment dat sa contribuie la bunul mers al industriei modei din Romania.

7. Ce ne mai pregateste Genuine.ro?
O iesire in strainatate, speram noi.



8. Care este cea mai mare realizare a ta in moda de pana acum?
Cred ca fiecare email cu o noua propunere sau intrebare este o realizare. Daca ar fi sa punctez cateva: singurul blogger din delegatia designerilor romani de la Berlin Fashion Week in ianuarie 2011, propunerea pe care Ovidiu Buta mi-a facut-o in taxi in timp ce ne indreptam catre fitting-ul lui Stephan Pelger tot atunci, fiecare interviu cu designerii, cu Victoria Christian.

9. Daca ar fi sa alegi orice job in moda pe care inca nu ai apucat sa il faci care ar fi acela?
Imi place sa scriu si sa stilizez. Nu cred ca m-as incumeta la altceva. Ii las pe cei care simt celelalte joburi.

10. Care este ,,your biggest fashion dream”?
Un interviu cu … as fi spus Alexander McQueen. Dar o sa spun ‘cu orice designer pe care il admir’.

11. De ce are nevoie moda romaneasca, ce crezi ca ar merita sa fie imbunatatit?
De asumare a statutului si buna vointa din partea tuturor.

2 comments:

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)