Tuesday 10 May 2011

Avanpremiere fest - edition 8

Joi seara a avut loc o noua serie de prezentari marca Avanpremiere fest, in aceeasi locatie a carei arhitectura ne face sa evadam din banalul cotidian, MNAC, loc in care am putut spune din nou, Iris Serban ,,oau", Iris Serban cea mai buna prezentare a serii. In urma prezentarilor ne-am dat seama ca multe dintre noi visam la o garderoba care sa cuprinda o rochie sofisticata de la Iris Serban, o rochie eleganta Rhea Costa, un item din piele al surorilor Negulescu si ca expresia ,,a pune coarne" ar trebui sa se refere exclusiv la accesoriul genial creat de Rue des Trucs.


Andreea Tincu & Sense – „The Order of the Book”, Incaltaminte: Il PASSO

O colectie care mentine stilul cu care ne-a obisnuit Andreea Tincu & Sense si in care am putut remarca creatiile inscriptionate, cu material aplicat care simbolizeaza pagini dintr-o carte.

,,Din punct de vedere cromatic, este o colectie definita in linii clare de constructie, dominata de alb/negru. Este o colectie axata pe contraste - masculin/feminin, gotic/modern, suprafete plate/volume, taieturi avangardiste/sonete clasice brodate. Broderiile au fost realizate intr-o manastire din sec. al-XVI-lea si sunt fragmente din sonete semnate de William Shakespeare."




Rue des Trucs – „Manifest”, Incaltaminte: Il PASSO

Un debun bun, o gama cromatica potolita, dar in acelasi timp extrem de atractiva si accesorii din sfera neconventionalului care au completat perfect tinutele.

,,Colectia este inspirata de figura aristocrata si frumusetea nepamanteana a Tildei Swinton, actrita, muza si fashion icon. Tema colectiei este descoperirea frumusetii in simplitate, imbinând elemente de androginism si estetica salbatica, cu linii pure si detalii rafinate pana la minimal."




Anca & Silvia Negulescu – „Fade to black”, Incaltaminte: Cristhelen B.

Pielea atat de banala pentru unii este un elemenet magic pentru surorile Negulescu, o colectie inteligenta, plina de atitudine si cu o coloana sonora pe masura.

,,Silueta vizata este feminina si dura in acelasi timp, vulnerabila si complexa simultan. Prin ea se contureaza un line-up aristocratic cu ecuaţii cromatice complicate, influente gotice, nuante metalizate, totul completat de pliseuri si volumetrii experimentale, ce confera ansamblului un aer sofisticat si misterios."




Bianca Popp – „Nomad”, Incaltaminte: Hunter (UK)

Un mix&match atent lucrat, combinat cu accesorii originale menite sa iti atraga usor atentia.

,,Colectia “Nomad” cuprinde haine versatile, stratificate, multifunctionale, in culori calde si in combinatii ce par antisociale, dar sunt de fapt naturale, din materiale moi ce imbratișeaza corpul lasandu-i in același timp libertatea de mișcare, de care are nevoie."






Rhea Costa – „50.60”, Incaltaminte: Smiling Shoes, Bijuterii: Malvensky

De fiecare data remarcam frumusetea rochiilor Rhea Costa care au abilitatea in sine de a te face la fel de frumoasa si care au avantajul de a fi versatile si atemporale.

,,Colectia 50.60 este un exercitiu stilistic care are la baza o tehnica riguroasa, cu linii ferme si nuante romantice. Pentru toamna-iarna au fost combinate stofa cu matasea si culori neutre cu nuante puternice de grena, mov, rosu, ciclamen, in noua directie aristocrata extrem de in trend sezonul viitor."



Sandra Chira – „Organic Flow”, Incaltaminte: Il PASSO, Accesorii: Dana Stefanoiu

,,Metaforic, "Organic flow" vorbeste despre contrastul dintre natura umana interioara si cea exterioara, intr-o paleta pastelata de griuri colorate, accentul principal cazand pe dialogul texturilor si al prelucrarii speciale a materialelor."





Vika Gorenco – „Esente de paradis”, Incaltaminte: Il PASSO Accesorii: Oana Calin

,,Siluetele sunt longitudinale, purificate de artificii volumetrice ample, accentul punandu-se pe structura si pe evolutia acesteia pe parcursul siluetei. Traseele ascendente sau descendente, compuse din structuri impletite, innodate, crosetate semnifica in fapt trepte de dezvoltare spirituala."



Iris Serban – „Swan”, Incaltaminte: Cristhelen B., Tesaturi: Mystique, Accesorii: Maria Filipescu

Cand hainele si accesoriile se imbina perfect ca si cum ar fi fost concepute sa fie mereu impreuna, se naste o colectie care iti maguleste simturile estetice.

,,Totul e contrapunct si dialog, atractie a contrariilor si osmoze. Azi negrul se imbratiseaza cu nude-ul si gold-ul cu fumuriul; pielea abandonata celorlalti coabiteaza cu lungimi nesfirsite si aparitii monahale, trandafirii intunecati imbratiseaza transparente marcate de fermoare. “SWAN” by Iris Serban e o autoevaluare a femeii zilelor noastre, un strigat estetic de o onestitate absoluta, un dialog intre umanul act al asumarii unei vestimentatii - achizitionarea ei ultra-constrienta - si lumea de vis in care-ti doresti sa insotesti designerul, indragostindu-te de creatiile lui."


1 comment:

  1. foarte frumoasa postare, frumoase poze, frumos eveniment! :)

    www.pinkblogkitten.blogspot.com

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)