Friday 29 April 2011

Inspirational style - Teodora


Teodora poarta : bluza vintage, fusta La Chattery si accesorii Atelier Aiurea.

1. Care este stilul tau vestimentar?

N-as putea sa-mi definesc in termeni precisi stilul cu care ma identific. Pot spune ca stilul pe care il adoptam e doar o interfata a ceea ce vrem sa spunem lumii . Este ca un rol mut in care atitudinea, mixul de haine, dar si limbajul corporal decodifica mesajul pe care vrem sa-l transmitem. Un stil bine conturat vine ca un lucru firesc, nestudiat si neatins de tendinte sau de capriciile de moment. Eu sunt inca in cautarea firescului...

2. Ce te inspira?

Ma inspira foarte multe lucruri. De la un pasaj din cartile pe care le citesc pana la o conversatie romantica intre doi indragostiti. Cred foarte mult in frumusetea lucrurilor banale si in puterea lor de a naste idei si ganduri.

3. Care este piesa ta favorita din garderoba?

Piesele favorite din garderoba mea sunt cele care spun o poveste sau care "s-au nascut" intr-un context drag mie. Spre exemplu, perlele mamei sunt favoritele mele pentru ca au fost purtate si de bunica si imi place sa cred ca au "vazut" multe stari si emotii alaturi de purtatoarele lor.

4. Ce magazine si ce designeri preferi?

Imi plac foarte mult magazinele vintage din Paris sau buticurile chic din Marais. De cand am descoperit shoppingul on-line petrec din ce in ce mai putin timp in magazine, daca ma aflu in vreun mall aleg sa intru la Zara si H&M. Pentru restul imi fac o idee doar studiind vitrina. In schimb, in Bucuresti imi place sa intru in magazine care pastreaza ceva din vechiile magazine de dinainte de '89. Nu e vreo nostalgie post-comunista ci doar mi se pare fascinant cum de nu au fost inghitite de uniformizarea comertului actual.

In privinta designerilor, ma bucur ca au reinviat casele Vionnet si Castelbajac. Imi plac foarte mult creatiile lui Alber Elbaz pentru feminitatea pura din fiecare colectie, clasicii Valentino sau Giorgio Armani insa, in acelasi timp, imi plac minimalismul si liniile clare impuse de scoala belgiana in frunte cu Dries van Noten sau Maison Martin Margiela.

5. Care sunt tendintele tale preferate din noul sezon SS2011?

Anii '70 sunt foarte frumos reinterpetati sezonul acesta .Chiar daca elementele acestei decade ne-au fost sugerate subtil si in sezoanele anterioare prin palariile cu boruri largi sau pantalonii evazati, sezonul acesta parca acopera tot spectrul - de la disco fever pana la stilul college al anilor "70.

6. Ai un fashion icon preferat?

In acest moment o ador pe Taylor Tomasi Hill, style and accessories director pentru Marie Claire US. Cred ca are un stil foarte interesant de urmarit fara a miza pe acele obiecte statement pe care le vad la personaje de tipul Anna dello Russo.

7. Care crezi ca sunt locurile din Bucuresti unde se intalnesc cele mai fashionable persoane?

Targurile Absolutely Fabulous "produc" cele mai cool outfituri, dar daca zabovesti cateva minute in zona Universitatii sunt convinsa ca poti gasi oamenii demni de un street style cu pretentii.

8. In final spune-ne un truc vestimentar

Cel mai important lucru ar fi sa-ti cunoasti defectele si atuurile fizice si in consecinta sa te evaluezi corect si real. Sa tii de cont de tendinte, insa sa le treci prin filtrul propriu si mai important sa nu privesti moda ca pe un canon strict ci ca pe o joaca cu cateva reguli simplu de incalcat.

Blogul ei aici.

1 comment:

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)