Tuesday 22 March 2011

Inspirational style - Mina




Mina poarta pantaloni - Zara, turban - luat de pe ebay , pantofi de la Target, bluza, curea si brosa de pe turban - vintage

1. Cum ti-ai conturat acest stil fabulos?
Am incetat sa aplec urechea la ceea ce spune lumea si am inceput sa ma imbrac cu lucruri care pur si simplu ma atrag, desi altii spun ca nu sunt in tendinte sau, mai rau, ca sunt de prost gust. Cultura mea “middle eastern” are o influenta mare in felul cum ma imbrac. Imi place mult auriul, culorile puternice si orice detaliu care sclipeste. Cu varsta capeti si o incredere in sine datorita careia nu te mai afecteaza criticile celor din jur. Incepi sa fii mai curajos sa te expui exact cum iti doresti. Nu a fost instantaneu. Am norocul de a trai intr-o tara in care lumea nu are prejudecati, iar creativitatea si gandirea inovatoare sunt incurajate.

2.Ce te inspira?
Culturile puternice cu muzica, gastronomie si vestimentatie unice si reprezentative. Prefer sa calatoresc in astfel de tari, fata de marile metropole. De obicei ma intorc schimbata, cu o alta persepectiva de viata.
De cand cu fenomenul “style blogs”, observ multi bloggeri care au valori similare cu ale mele, care ma insipara. M-am identificat de la inceput cu Jane from Sea of shoes nu neaparat din cauza colectiei fabuloase de pantofi pe care o poseda, dar mai mult datorita faptului ca piesele ei vestimentare sunt “timeless” si niciodata plictisitoare. Sunt cat se poate de unice. Nu-i pasa de tendinte, iese in evidenta, si poarta lucruri pe care altii nici nu s-ar gandi sa le poarte. Si toate acestea la o varsta mult mai mica decat a mea. E de admirat!

3. Care este piesa ta vestimentara favorita?
Nu am una favorita. Am mai multe, dar nici una care sa spun ca as sari in foc dupa ea. Orice haina care are detalii unice, detalii ce sar in ochi, va capata un loc mai special in dulapul meu. Am si haine de baza, simple, pe care orice om trebuie sa le aiba, dar niciodata nu le voi aprecia asa cum apreciez hainele cu detalii speciale.

4. Cum a aparut pasiunea ta pentru moda, ce ai studiat in acest domeniu?

Adevarata pasiune pentru moda a parut in perioada liceului cred in clasa a 8-a. Incepuse sa imi pese de cum ma imbrac, sa fiu constienta de tendinte, incepusem sa citesc reviste de moda si, in acelasi timp, imi placea arta foarte mult. In clasa a 10-a, cand la scoala ni s-a cerut sa incepem sa ne gandim la carierele pe care le dorim si ma informam despre posibilele universitati unde mi-as putea completa studiile, am vazut intr-un catalog de la o universitate canadiana ca pot sa merg la o scoala de moda. Nici nu ma gandeam inainte ca as putea face asta, dar mi-am dat seama atunci ca pot sa combin pasiunea mea pentru moda cu cea pentru desen. Nu eram prea talentata la desen, de fapt nu am avut un talent innascut, dar imi placea si practicam mult pentru a ma perfectiona. Dupa liceu am urmat 2 ani Facultatea de Fashion Design and Technology de la Universitatea la care sunt si acum. In ultmul an mi-am dat seama ca nu imi place sa creez pentru altii si pur si simplu nu ma vedeam devenind deigner. M-am gandit sa ma axes pe partea de business de fashion, iar pentru aceasta am studiat fashion merchandising pentru un semestru, dar pur si simplu observam ca placerea pentru moda nu mai era acolo. Si asa am decis sa las tot ce inseamna moda si sa studiez business management cu idea ca dupa absolvire voi lucra in total o alta industrie. Sunt aproape de a-mi atinge planurile pentru ca stiu ca aceasta industrie are posibilitatea de a-mi oferi mult mai mult decat o cariera in moda.

5. Care sunt magazinele tale preferate si designerii tai favoriti?
Am o adictie imensa pentru H&M. De fapt nu am intrat niciodata in acel magazin fara sa cumpar ceva. Imi place foarte mult sa merg la flea markets si la thrift stores. Aproape toate hainele mele vintage sunt cumparete de la flea markets. O data la cateva luni ma reped pana in US si o iau razna in Target mai ales cand au colaborari cu designeri renumiti. De obicei imi place sa cumpar cand merg in vacanta. Nu imi place sa fiu o clona si prefer sa cumpar piese din alte locuri ca sa ma diferentiez de celelalte fashionistas locale.

6. Din sezonul SS 2011, care sunt tendintele care se vor regasi in garderoba ta?
Foarte mult Coral. De obicei nu imi cumpar lucruri dupa tendinte. Daca in mod natural ma atrage ceva care e la moda, atunci e in regula. Nu voi face un scop din a cumpara lucruri doar pentru ca sunt la moda.

7. Ai un fashion icon favorit?
Sunt insiprata mai mult de oameni normali pe care ii observ zi de zi, decat de celebritati care au stilisti sau editori de moda cu bugete nelimitate cand vine vorba de ceea ce poarta.

8. Spune-ne un truc vestimentar.
Atunci cand te imbraci pune pe tine tot ce iti place in ziua respectiva. Nu te gandi daca combinatia e buna sau daca ai pus prea mult. Nu te gandi ca daca ai un necklace mare nu mai poti purta si cercei mari. Pune tot ce iti vine in cap pe tine fara sa te gandesti. In ultimul moment, inainte sa iesi din casa, arunca o privire in oglinda si scoate 2 lucruri care iti par ca pur si simplu nu merg. Pentru mine deobicei acest truc este cel mai rapid si cel mai bun fel de a gasi un outfit care sta departe de banal.


Her fabulous blog here

3 comments:

  1. Mina chiar e "fabulous"! I love her :x

    ReplyDelete
  2. You go girl!
    I love Mina, she's a great person with an amazing sense of style - I consider myself lucky to be able to call her my friend!:)

    ReplyDelete
  3. thx girls! i feel very honored that you thought of me!

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)