Monday 7 March 2011

Inspirational style - Doina Ciobanu

Are o gardebora la care multi viseaza si in care ne-am putea juca oricand de-a ,,dress up-ul”, este eleganta si un exemplu clar pentru definitia stilului, la doar 16 Doina Ciobanu este un blogger de personal style foarte aproape de a deveni un succes international.

(Doina poarta rochie MaxMara, Palton Fendi, pantofi Charlotte Olympia, cercei vintage de la AF Vintage Fair)

1. Care este stilul tau vestimentar?
Stilul meu poate fi definit ca un mix de inspiratie si emotii, care la fiecare expunere se schimba in dependenta de dispozitie. Daca l-as defini, in general, ar fi un stil casual-chic.

2. Ce parere ai avut despre felul bucurestenilor de a se imbraca? Pot spune ca in acest peisaj te-am privit drept un personaj fashionable desprins de pe catwalk
Iti multumesc. Stilul bucurestenilor in general, difera putin de cel al chisinauenilor, intr-un sens mai bun. In Romania, cind vine vorba de stil si expunere, oamenii sunt mai descatusati, si nu le e frica sa se imbrace in felul in care le place lor, iar acesta e definitiv un pas inainte in domeniul modei locale.

3. Pe blogul tau spui ca cel mai mare vis al tau este sa dezvolti industria de moda din Moldova. Poveste-mi putin despre aceasta dorinta.
De mica imi doream mult sa devin politician, si dorinta nu a disparut, doar ca acum ca m-am implicat in industria modei, am planuri aparte pentru a dezvolta tara in sfera data. As dori mult sa stabilesc relatii internationale cu tarile in care aceasta industrie e bine dezvoltata, sa dam start unor concepte si proiecte la nivel international, care ar ajuta la promovarea si stabilirea Chisinaului ca un oras 'de moda'. Desigur nu se va intampla deodata, e vorba de o perioada destul de lunga, dar daca sa dai start unor idei puse bine la punct... cred ca totul e posibil.

4. Spui de asemenea ca ti-ai dori sa devii un politician. Crezi ca te vei putea limita la un stil mai conservator, lasand la o parte stilul fabulous care te caracterizeaza?
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu foarte des. Politica mi-ar oferi posibilitatea de a ajuta oamenii si de schimba putin societatea, ideile care au devenit unul din scopurile vietii mele. In acelasi timp insa ma intreb cit de real e un job din asta, caci in viata politica iti asumi anumite responsabilitati, una fiind si eticheta de stil. Eu sunt o fire foarte creativa, si chiar daca admir unele femei politice cum ar fi Michelle Obama sau Lady Diana, imi este greu sa ma imaginez pe mine in aceleasi imprejurimi.

5. Care sunt brandurile tale favorite?
High fashion: Alexander Mcqueen, YSL, Celine, Chanel, Prada, si multe altele... Affortable fashion: Top Shop, Zara, H&M, Massimo Dutti.

6. Spune-mi care este piesa ta favorita din garderoba?
Foarte grea intrebare! Sunt tipul de persoana, care pastreaza, iubeste si respecta fiecare haina pe care o are, sa fie aia si H&M, sau una fara brand. Totusi, daca as alege, cred ca e cureaua vintage Christian Lacroix, care are o putere 'magica' de atractie aparte.

7. Care sunt trendurile tale favorite SS 2011?
Prada si Jil Sander- asa e cum numesc eu sezonul de Primavara Vara 2011. Culorile neon, imprimeurile tropicale, lungimea maxi, incaltamintea gen sport-chic... toate astea sunt inspiratia mea nr.1.

8. Cum ti s-a parut la Absolutely fabulous fashion vintage fair?
A fost un eveniment foarte interesant si bine organizat. Am asistat la un targ vintage pentru prima data, si am ramas impresionata. S-au strans cei mai buni expozanti, care ne ofereau o varietate enorma de lucruri unicate, localul a fost ales foarte bine, oamenii prezenti au fost stilati si interesant de urmarit, insa toate astea nu puteau sa fie posibile fara organizatoarele, Alina si Diana, care sunt doua tinere exceptionale. As dori sa le multumesc inca o data pentru aceasta experienta unica!

9. Ce locuri fashionable ai descoperit in scurta ta vizita in Bucuresti?
Vizita mea la Bucuresti a fost foarte scurta, din acest motiv nu prea am avut ocazia sa vizitez multe locuri despre care mi s-a spus. Am descoperit insa un magazin cu o alegere mare de lucruri semnate de designeri, despre care habar nu aveam pina atunci, Victoria 46.

10. Garderoba ta cuprinde piese vestimentare ,,to die for”, la care multe dintre noi ravnim. Care este item-ul inaccesibil pe care ti-l doresti foarte mult?
Din ianuarie anul trecut, imi doresc mult un sacou Balmain din una din colectiile 2010. Un alt vis al meu, sunt rochiile McQueen.

11. In incheiere, spune-mi un truc vestimentar.
Aici e complicat de raspuns, deoarece la fiecare haina pot fi numite mai multe idei de-a o purta. Voi spune un truc pentru sezonul asta: culorile. Cat mai multe culori aprinse, puse impreuna. Ar fi bine sa fie o legatura oarecare intre game, dar oricum nu conteaza atit de mult, important culorile sa va incalzeasca sufletul chiar si atunci cind afara este frig.


Mai multe tinute pe blogul ei The golden diamonds pe care cu siguranta il stiti, iar daca nu trebuie sa il descoperiti obligatoriu:)

2 comments:

  1. O da...are un stil super definit. Foarte elegant si chic...Cand am aflat ca are 16 ani nu mi-a venit sa cred. Cred ca va avea un viitor super ca blogger cel putin! :D

    ReplyDelete
  2. Un blog pe care il urmaresc cu drag si care ma inspira tare mult.

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)