Friday 15 October 2010

Inspirational style - Ioana


Ioana poarta : H&M Top, H&M skirt , Zara jacket, Swarovski Butterfly Brooches, Mango Headband, Marc Jacobs Shoes.


1. Care este stilul tau vestimentar?
Chiar daca stilul meu a fost intr-o evolutie continua in ultimii cativa ani, sunt unele lucruri care au ramas constante: inclinatia catre toate nuantele pe care le gasesti in natura (aramiu, caramel, bordeaux . .), dar si catre negru; si o preferinta catre materiale de calitate placute la atingere (matase, casmir, catifea, dantela). Datorita scolii de business pe care am absolvit-o anul trecut, stilul meu a fost de nevoie unul formal, care se mai observa inca. Insa primul soc in legatura cu moda a fost in timp ce-mi faceam practica la Vivienne Westwood, atunci nevoia iminenta de a-mi asuma un stil propriu a devenit clara. Blogul m-a ajutat de asemenea foarte mult in definitivarea unui stil care are acum clare influente pagane cu inspiratie din natura si magie, chiar daca adaptate la viata citadina.
2. Care este piesa ta favorita din garderoba?
Nu este atat de mult o piesa, cat o trasatura a obiectelor vestimentare: aceea de a avea detalii complexe si elaborate. De exemplu, am un costum sasesc (fusta plus vesta) de pe la 1900 care este complet brodat intr-un mod atat de detaliat si delicat incat nu poti sa nu-l iubesti. De asemenea printre preferati sunt si o pereche de colanti de la Chanel care au tinte mate aplicate pe parti intr-un arabesc foarte frumos.
3. Spune- mi un truc vestimentar
Fara a vrea sa suna ca o platitudine, cred cu adevarat ca cel mai bun truc vestimentar este sa te simti bine in ce porti. Pentru ca in secunda in care te simti incomfortabil intr-un anumit articol vestimentar, crede-ma, se va vedea. Fie iti alegi numai combinatii vestimentare in care stii sigur ca te simti bine, fie iti asumi o vestimentatie indrazneata. Iar asta include un lucru foarte important pentru care de obicei, si din pacate, nu reusim sa ne facem timp: a ne duce lucrurile la croitorie. Indiferent de ce tip de corp ai, foarte putine lucruri luate direct de pe umeras o sa vina perfect. Chiar si lucruri marunte cum ar fi o scurtare de maneca, sau lungimea unei rochii fac diferente mari.
4. Predictii pentru noul sezon
Pentru asta chiar nu trebuie sa-mi scot globul de cristal. Daca te uiti la prezentarile principale pentru primavara 2011 vezi cateva elemente recurente: alb, imprimeuri florale, voal, lucruri stralucitoare. (cum spunea Marc Jacobs "What was our favourite color: shiny!"). Intr-un cuvant feminitate. Nu una exagerata si incarcata, dar o feminitate primordiala, aproape pagana si foarte naturala. Sunt cateva exceptii notabile, cum ar fi masculinitatea din prezentarile Balenciaga sau Maison Martin Margiela. Sau inspiratia din anii 70 in mod special evidenta la Marc Jacobs. Insa per total cred ca suntem martorii unei renasteri a unei feminitati deschise la o multitudine de interpretari personale.

Puteti vedea blogul Ioanei aici

3 comments:

  1. Ioana are un stil aparte si ceea ce e mai important, se simte bine in hainele pe care le poarta si asta se vede.

    ReplyDelete
  2. ah Ioana, am vazut-o la Absolutely Fabulous Fair si mi-a placut enorm de ea, aveam impresia ca parca vine din alta lume, a basmelor sau poate ca e o papusa...who knows :)) :))

    ReplyDelete
  3. Multumesc mult fetelor pentru pentru feature! Tocmai ce am mentionat interviu in ultimul meu post :) Si va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase!

    xx

    ReplyDelete

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)